Представят български продукти на панаир в Китай 05.06 | 14:50

Драгомир Стойнев ще обсъжда възможности за съвместни инвестиции на посещение в азиатската страна

От Мина Стойчева

Винопроизводители, козметични фирми и производители на електроника от България ще представят свои продукти на панаир в китайския град Нинбо. Представители на повече от 20 наши фирми ще придружават министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев по време на неговата визита в Китай. Той пътува за азиатската страна утре и ще остане там четири дни.

При посещението си Стойнев ще се срещне с китайския министър на търговията Гао Хучън. Освен това той ще разговаря и с други представители на тамошното правителство заедно с представители на големи компании в областта на строителството, енергетиката, леката промишленост и туризма. В рамките на конференция в град Нинбо българският министър ще коментира възможностите за стимулиране на стокообмена между Европа и Китай и вариантите за съвместни инвестиции.

Има възможности за сключване на договори за износ на хранителни продукти за Китай. От своя страна азиатската държава е заинтересувана от възможностите за участие в енергийни и инфраструктурни проекти на територията на Европа.

Водещи

Най-четени