Представят европрограмите на изложение в Градската градина на София 27.05 | 12:44

В продължение на 9 часа експерти ще разясняват възможностите на новото еврофинансиране

От Беатрис Николoва

Новите възможности за финансиране от фондовете на ЕС по различните европейски програми за Програмен период 2014-2020 г. ще бъдат представени утре на специално изложение в Градската градина на София под надслов "Една посока, много възможности". В продължение на 9 часа - от 11:00 ч. до 20:00 ч., на мястото на бившия мавзолей срещу някогашния Царски дворец, граждани и фирми могат да посетят щандовете на различните програми.

Инициативата е на Централното координационно звено в Администрацията на Министерския съвет и се провежда съвместно с Управляващите органи на програмите за периода 2014-2020 г.

Потенциалните бенефициенти по европейски проекти ще имат неповторимата рядката възможност - в рамките на един ден и на едно място, да зададат въпроси, да научат подробности и да получат листовки по всички проблеми, свързани с еврофинансирането. Организаторите обещават експертите да предоставят информация и материали за актуалните процедури за кандидатстване с проектни предложения, за добри практики по реализирани проекти, както и обща информация за програмите.

В инициативата ще се включи и еврокомисарят по регионалната политика Корина Крецу, която в 18.00 часа ще посети щандовете.

Междувременно е предвидена и богата музикална програма. В рамките на изложението ще се състои и официалното награждаване на победителите в конкурса "Направи селфи с европроект", което ще започне в 17.30 часа. Конкурсът се проведе от 20 до 27 май чрез социалната мрежа Facebook. Желаещите да се включат днес – в последния ден на конкурса, могат да намерят информация в профила: eufunds.bg.

Водещи