През февруари откриват завода на Litex Motors 12.12 | 11:13

От средата на ноември край Ловеч пробно се произвеждат автомобилите с марка Great Wall

От iNews.bg

В края на февруари 2012 година  официално ще бъде открит завода за производство на автомобили край Ловеч. В завода ще се произвеждат автомобилите на китайската компания Great Wall, съвместно с ловешката компания Litex Motors. 

Заводът на компанията се намира край с. Баховица и той заработи още от средата на ноември. На този етап пробно са произведени около 10 автомобила - и пикапи, и от малкия модел, уточниха от Litex Motors за iNews. Бройката може да изглежда нищожна, но в момента всеки един произведен автомобил се проверява стриктно. Правят се и много тестове на съоръженията, уточниха от компанията.

Към новия завод има голям интерес от други компании и медии в Европа. Списъкът с официалните лица, които ще присъстват на откриването тепърва ще бъде уточнен.

В края на 2010 година стана ясно, че в България ще се произвеждат автомобили с китайската марка Great Wall. Според първоначалната информация капацитетът на завода е около 50 хил. автомобила годишно. У нас, край Ловеч, ще се произвеждат автомобили с висока проходимост (SUV), пикапи и седани.

Произведените автомобили ще се реализират на българския пазар и ще се изнасят, като се предвижда създаването на дилърски мрежи в съседни страни.

 

Водещи