Привличаме индийски инвестиции 21.01 | 18:03

Представихме българския бизнес климат на форум в Мумбай

От Десислава Маданска

Участието на България в най-голямото инженерно събитие India Engineering Sourcing Show в Мумбай, ще повиши българския инженерен износ за Индия и щепривличе на повече индийски инвестиции в България. Това заяви зам.-министърът на икономиката Анна Янева, която откри международния бизнес форум в Индия.

По думите й Индия е важен и стратегически партньор за България в Азиатския регион. Затова и се полагат усилия за активизиране и разширяване на двустранното търговско-икономическо сътрудничество.

По време на изложението пред индийския бизнес са били представени възможностите за инвестиции в България, добрия бизнес климат, отличните климатични и природни условия. Форумът е само част от предвидените работни срещи, семинари и бизнес изложения по време на посещението на българската делегация в Индия.

В рамките на форума Евгений Иванов, изп. директор на Агенцията за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) е подписал два меморандума за сътрудничество с Европейския съвет на търговските камари в Индия и Асоциацията на индустриите в Индия, които целят насърчаване на бизнес контактите между български и индийски малки и средни предприятия. Българските и индийски компании имаха възможност да проведат и двустранни бизнес срещи.

Водещи

Най-четени