Пристанището в Лом с печалба през 2011 г. 13.01 | 09:22

Заради ниското ниво на Дунав и невъзможността кораби с товари да стигнат до пристанището в Лом, то от средата на декември миналата година портът премина на четиричасов работен ден

От Кремена Бедерева

Въпреки ниското ниво на Дунав през последните три месеца от годината и кризата, второто ни по големина пристанище на реката - в Лом, завърши миналата година с минимална печалба и без финансови задължения, обяви директорът му Константин Костадинов, цитиран от БТА.

Заради ниското ниво на Дунав и невъзможността кораби с товари да стигнат до пристанището в Лом, то от средата на декември миналата година портът премина на четиричасов работен ден.

Нито един работник не е съкратен и в порта продължават да работят 213 души, обяви директорът. През последното тримесечие на 2011 година са обработени едва 77 000 тона, докато за същия период на 2010 година са обработени 126 000 тона.

Очаква се до началото на февруари т.г. нивото на Дунав трайно да се вдигне, в порта да пристигат повече кораби и отново да се премине на 8-часов работен ден, обявиха от ръководството на пристанището.

През миналата година през пристанището в Лом са внасяни основно въглища от Украйна, а от България е изнасяно зърно.

Водещи

Най-четени