Продажбата на облигации ще бъде представена в Мюнхен, Франкфурт, Лондон, Виена и Париж 04.03 | 14:28

Очакванията са от емисията да се събере общо 6,9 млн. лв. тази година

От iNews.bg

България планира да започне представянето на продажбата на облигации на международните капиталови пазари на 16 март. Държавните ценните книжа ще бъдат пуснати през пролетта, като целта е покриване на фискалните дефицити, информира "Ройтерс", позовавайки се на анонимни източници. Облигациите ще бъдат представени в Мюнхен, Франкфурт, Лондон, Виена и Париж. Това ще е част от 3-годишната програма на България в размер на 16 млрд. лв. Програмата за дълга ще бъде ръководена от банките Citi, HSBC, Societe Generale и Unicredit, които парламентът одобри по-рано миналата седмица.

Медията посочва, че плановете на българското правителство са да събере общо 6,9 млн. лв. от емитирането еврооблигации тази година.

Все още обаче не е ясно дали кабинетът "Борисов" ще издаде един или два транша с еврооблигации с различен матуритет, който може да варира между 5 и 15 години в зависимост от търсенето. Заради слабости в българската банкова система рейтинговата агенция "Стандард енд Пуърс" намали кредитния рейтинг на България на "BB +" от "BBB-" през декември.

Източник: Econ.bg

Водещи

Най-четени