Производителят на бонбони „Черноморец“ увеличава производството 14.10 | 16:49

Победа АД ще прави повече вафли и бисквити, навлиза в нови сегменти

От iNews.bg

Бургаският производител на захарни изделия Победа АД инвестира 10 млн. лв. в увеличаване на производствения си капацитет, съобщава специализираното издание ConfectioneryNews.

От сайта на компанията, сред чиито ключови продукти са шоколадовите бонбони "Черноморец" и бисквитите "Еверест", става ясно, че вложението е направено след спечелен европроект по програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007-2013.

Инвестицията е в нови производствени линии за вафли и бисквити, като капацитетът на фирмата ще бъде увеличен с една трета.

"Планирано е навлизането в нови пазарни групи, сред които вафли – бели и тунквани, солени бисквити, сандвич-бисквити и бисквити с добавки", допълниха от Победа АД.

Новите продукти ще се продават както на българския пазар, така и в чужбина. Сред страните, към които компанията изнася продукцията си, са Полша, Румъния, Грузия, Естония, Гърция, Кипър, Ливан, Малта, Словакия, Турция и др.

По данни на Euromonitor, цитирани от ConfectioneryNews, в момента Победа АД се нарежда на пето място по пазарен дял у нас. Преди бургаското дружество са Kraft, Nestle, Mars и Ferrero.

Информация от Победа АД сочи, че за фирмата работят около 530 души, а приходите ѝ за миналата година са 26,9 млн. лв. Нетната печалба на дружеството за 2010 г. възлиза на 920 хил. лв., което представлява леко понижение спрямо резултата за 2009.

Продажбите на захарни изделия в България бележат среден годишен ръст от около 5%, като се очаква да достигнат 355,5 млн. долара до 2016 г. Най-големи са продажбите на шоколадови продукти.

Водещи

Най-четени