Прокуратурата разглежда доклада за състоянието на фонд "Земеделие" 21.07 | 16:40

Това заяви земеделският министър Димитър Греков след заседанието на УС

От Мария Стоянова

Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) ще предостави доклада за състоянието на фонда на прокуратурата, потвърди земеделският министър Димитър Греков след заседанието на Управителния съвет на структурата.

Той обясни, че са открити над 3500 документа в стаята на директора Мирослав Николов и заместник-директора Виолета Александрова. В тях са описани всички нарушения, които са били установени.

"Взехме решение този доклад да бъде подаден на прокуратурата за установяване на тези нарушени. Прокуратурата ще се занимава с него подробно”, коментира Греков.

Решението идва малко след като бе сменен съставът на Управителния съвет на Фонда. На 14 юли ръководството пое Атанас Добрев след като досегашният изпълнителен директор на структурата подаде оставка под натиска на земеделския министър.

Преди да бъде избран Добрев, за ръководител на ДФЗ бе спряган зам.-министърът на земеделието Явор Гечев. Той обаче отказа да оглави фонда като заяви, че изборът не е съгласуван с него.

Временен заместник на Атанас Добрев, отговарящ за Програмата за развитие на селските райони (ПРСР), е Атидже Алиева-Вели. В нейните отговорности продължават да са и ресорите "Селскостопански пазарни механизми”, "Технически инспекторат” и "Рибарство и аквакултури”.

Водещи

Най-четени