Пътуваме все повече с метро 26.08 | 13:09

Влаковете обаче продължават да губят популярността си, става ясно от данните на статистиката

От iNews.bg

Все повече пътници избират да пътуват с метрото, като броят им през второто тримесечие е нараснал със 7,9%. Като цяло обаче в градския електротранспорт, в който освен метрото влизат и трамваите и тройлейбусите, пътниците са намалели с почти процент, става ясно от данните на НСИ.

При сухопътния транспорт, в който се включват влаковете и автобусите, е отчетен ръст на превозените пътници от 1,9%. Това обаче се дължи на повечето пътуващи с автобуси, докато при влаковете се наблюдава понижение от 5,6%.

Националната статистика отчита също така спад на превозените товари със сухопътен транспорт в размер на 7,5% на годишна база. Същевременно обаче извършената работа бележи ръст от 14,5%.

Най-значително понижение на превозените пътници е отчетен при водния транспорт – 56,5%, като това се дължи главно на по-малката популярност на речния транспорт. Извършената работа намалява от своя страна с 33,9%.

Като цяло данните на НСИ показват, че превозените пътници у нас намаляват с 0,8% през второто тримесечие, но извършената работа се е увеличила с 0,2%.

Водещи

Най-четени