Работна среща за усвояване на европроектите 28.01 | 08:48

Министър Томислав Дончев се среща в Ямбол с всички областни управители

От Виолета Иванова

Министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев ще посети днес Ямбол за среща с всички областни управители под надслов "Ефективно усвояване на средствата от ЕС за социално и икономическо развитие на областите в България".

Срещата ще се проведе в сградата на Областна администрация - Ямбол с начален час 14:00 и ще бъде предшествана от кратък брифинг за медиите.

Целта е да се дискутират възможностите, предоставяни от Европейския съюз и Оперативните програми, които могат да подпомогнат областните управители в провеждането на ефективна държавна политика в поверените им региони.

През тази година трябва да тръгне плавната трансформация на администрацията, отговорна за управлението и усвояването на европейските средства. Целта е следващият програмен период за финансиране, който започва на 1 януари 2014 г., да стартира с по-ефективна държавна структура.

В програмата на форума е предвидено да се обсъдят също и темите за предстоящото Преброяване на населението, новостите в Закона за държавната собственост.

Водещи

Най-четени