Работниците взимат до 1000 лв. при несъстоятелност на работодателя 05.12 | 15:01

Масларова искаше максималният размер на вземанията да бъдат 1200 лева

От Ралица Стоянова

Максималният размер на гарантираните вземания на работниците и служителите при несъстоятелност на работодателя да бъде 1000 лева, решиха депутатите днес, информира агенция "Фокус". Те приеха промени в Закона за гарантираните вземания на работниците и служителите при несъстоятелност на работодателя.

След обсъждане народните представители отхвърлиха предложението на "червения" депутат Емилия Масларова за увеличение на вноските от 1000 лева на 1200 лева. "Във фонда "Гарантирани вземания на работниците и служителите” има натрупан значителен ресурс, който не се използва ефективно. Ние предлагаме вноските на работниците и служителите за фонда да се увеличат", обясни Масларова.

По думите ѝ, оправданието "няма пари", в случай, че има повече от 200 млн., които стоят като ценни книжа, във време на криза е недопустимо. "Трябва да повишим тези плащания поне с 200 лева и те да станат от 1000 на 1200 лева.

Тя обясни, че всичко, което предлага, има икономически, социален смисъл и логика. "200 млн. плюс 11 млн. са пари, които могат да се дадат във време на криза", каза още Масларова.

Водещи

Най-четени