Работниците от "Монтажи"-Перник са гладни и отчаяни 23.08 | 13:40

Служителите на дружеството четири месеца не са получавали заплати

От Ралица Стоянова

Работниците и служителите от "Монтажи" ЕАД Перник вече четвърти месец не са получили заплати, алармират от КНСБ.

Въпреки че извършените строително-монтажни дейности за обект "II метро диаметър” са актувани за юни и юли, работниците и служителите отново няма да получат своите възнаграждения. Тези актове за близо 300 000 лева са нулирани от страна на "Енерго монтаж”, тъй като парите са били преведени авансово на "Монтажи” ЕАД – централно управление.

Не са изплатени парите за работа на магистрала "Тракия” за времето от март до август 2011 г. включително. Само за този обект "Монтажи” ЕАД – клон Перник е направил разходи в размер на 563 695 лева, а е получил 386 340 лева.

Работниците са отчаяни, гладни, непредсказуеми и с всеки изминал ден социалното напрежение нараства, заявяват синдикатите. 

Те вече са изпратили отворено писмо до президента, председателя на Народното събрание и до министър-председателя, в което настояват за незабавна намеса.

След проведената среща с ръководството на "Монтажи” ЕАД на 27 юли с представители на синдикалната организация и ръководството на КНСБ, беше изплатена само заплатата за март и командировъчните. Ако не се изплатят дължимите суми за работни заплати, синдикалната организация на КНСБ и работещите в "Монтажи” ще организират протестна акция пред управлението на "Монтажи” ЕАД – централно управление, а впоследствие и пред Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, което е принципал на 100% държавното дружество.

Водещи

Най-четени