Работодатели: Искаме анализ на поведението на ЕСО и НЕК и оставки на ръководителите им 10.08 | 15:45

Според него хората, които са в управлението на енергетиката, трябва да бъдат сменени с добросъвестни, а не с такива, които извличат позлва на гърба на домакинствата и на работещите

От iNews.bg

"От началото на месеца цената на електроенергията в България е най-скъпа в целия Европейски съюз. Според нас причината за това е зловредното некомпетентно управление на енергетиката в ущърб на икономиката и домакинствата в България в полза на определени лица. Искаме оставката на ръководството на Министерство на енергетиката, на Български енергиен холдинг (БЕХ) и на ТЕЦ "Марица изток 2". Това заяви председателят на Управителния съвет на Асоциация на индустриалния капитал в България и ротационен председател на Асоциация на организациите на българските работодатели след среща със служебния премиер Стефан Янев.

"Искаме анализ на поведението на ЕСО и НЕК. След него е логично ръководствата им също да подадат оставки", каза още той, като обяви, че работодателите са в протестна готовност.

Според него хората, които са в управлението на енергетиката, трябва да бъдат сменени с добросъвестни, а не с такива, които извличат позлва на гърба на домакинствата и на работещите.

Водещи

Най-четени