Радиоуреди пестят посещения от топлоразпределителните дружества 07.09 | 16:15

Дистанционното отчитане може да спести корекциите при неосигурен достъп за отчитане на топломери

От Ивелина Георгиева

Все повече клиенти залагат на радиосистемата за отчитане на уредите, отчете едно от топлоразпределителните дружества у нас - "Техем". От дружеството обясняват, че с радиоуредите няма нужда от допълнителни посещения на техници, които да отчитат топломерите, абонатите получават една-единствена изравнителна сметка, разказа управителят на компанията Милена Стоянова по време на пресконференция днес.

Новите уреди спестяват и корекции на сметките заради неосигурен достъп за отчитане. 2 650 сгради от абонатите на "Техем"все още не са осигурили достъп за отчитане на сметките им, което означава, че те ще бъдат надчислени, обясни Стоянова.

Всъщност уредите за дялово разпределение са едни и същи, просто трябва да се активира радиофункцията, коментира още тя.

До момента 170 сгради с абонати на дружеството вече са снабдени с уреди, които позволяват дистанционно отчитане.

Като цяло през 2011 година 1 500 сгради са преоборудвани с нови уреди, а догодина предстои преоборудването на още 3 300 сгради, тъй като им изтича 10-годишния договор.

От компанията предупредиха абонатите, които все още не са сменили топломерите си, а крайният десетгодишен период на уредите им приближава, да следят внимателно дисплеите на топломерите си. Ако показанията изчезнат, веднага да уведомят топлоразпределителните дружества, защото в противен случай сметките им ще се изчисляват на база "максимална мощност".

Водещи

Най-четени