Радосвета Василева оглави Надзорния съвет на Търговска банка Виктория ЕАД 13.06 | 17:23

Александър Маринов и Александър Драговчев са номинирани за членове на УС

От iNews.bg

Надзорният съвет на Търговска банка Виктория ЕАД взе решение за избор на Радосвета Василева за Председател на съвета (каква е визията ѝ за развитие на банката можете да научите от интервю за iNews.bg), както и взе решение за подаване на искания до БНБ за издаване на одобрение за избор на двама нови членове на Управителния съвет и изпълнителни директори на Търговска банка Виктория ЕАД.

Номинираните са Александър Маринов – началник на управление "Картов център и международни комуникации" в КТБ АД, и Александър Драговчев – управител на Финансов център София-юг на КТБ АД.

1308200

Радосвета Василева е юрисконсулт на Бромак ЕООД (мажоритарен собственик на КТБ АД), както и Председател на Управителния съвет на "Сънлайт еър" ЕАД.

Има значителен опит в областта на международното договорно право, корпоративното право и финансовата регулация.

Василева притежава магистърска степен по международно икономическо право от Сорбоната (Université de Paris I Sorbonne-Panthéon), магистърска степен по икономическо право от Института по политически науки в Париж (Sciences-Po Paris), както и бакалавърска степен по международни отношения от Tufts University (САЩ). В момента е докторант по право в University College London (Великобритания).

 

 

 

 

1308221Александър Маринов е началник на управление "Картов център и международни комуникации” в Корпоративна търговска банка АД от 2000 г. до момента.

Преди това има управленски опит в областта на системите, обслужващи разплащанията през SWIFT, в Централна кооперативна банка АД.

Александър Маринов е инженер, магистър по специалността "Електронна техника и микроелектроника" от ВМЕИ-София (сегашния Технически университет – София). Член е на групата по разплащания с банкови карти и на представителната група на SWIFT в България към Асоциация на банките в България, както и на групата за борба и предотвратяване на измамите с банкови карти в България.

 

 

 

 

 

1308220Александър Драговчев е управител на финансов център София Юг на Корпоративна търговска банка АД от 2004 г. до момента.

Преди това има опит като началник на отдел "Административно управленски разходи" и като главен счетоводител в ТБ Балканбанк АД.

Бил е главен счетоводител също и в ТБ Капиталбанк АД – клон Витоша.

Александър Драговчев е магистър по "Икономика и управление на промишлеността" от Висшия икономически институт – София (днес – Университет за национално и световно стопанство – София).

Водещи

Най-четени