Разкриха незаконни складове за търговия на едро в София 16.11 | 17:31

В тях са открити над 300 кашона с храни и 400 безалкохолни напитки

От Ралица Стоянова

Два незаконни склада за търговия на едро с кафе, захарни и шоколадови изделия и напитки откриха инспектори в София.

Единият се намира на ул. "Бачо Киро", а другият – на бул. "Боговец", в ж.к. "Лагера", информират от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

В момента на проверката инспекторите са намерили над 300 кашона с хранителни продукти и над 400 безалкохолни напитки. Търговците не са представили никакви придружаващи документи, удостоверяващи произхода на стоките.

Вследствие на това е съставен Акт за установяване на административно нарушение, а продуктите са поставени под възбрана за реализация до представянето на съответните изисквани документи. Ако не бъде представена документация, която гарантира произхода и безопасността на храните, възбраната няма да бъде отменена и ще се приложи по-строгата административна мярка – тяхното унищожаване.

От агенцията за храните информираха потребителите, че закупуването на храни от нелегитимни  физически и юридически лица, от нерегламентирани места и от обекти нерегистрирани по реда на Закона за храните носи риск за тяхното качеството и безопасност.

 

Водещи

Най-четени