Разрешиха лицензирането на букмейкър по мейла 13.07 | 15:27

Казината вече няма да регистрират игралните автомати по серийни номера

От iNews.bg

Регистрирането и получаването на лицензи за хазартни дейности вече ще може да става и по мейла. На днешното си заседание правителството прие съответните промени в нормативната уредба. С изменение на Наредбата за документите, необходими за издаване на лицензи по Закона за хазарта се осигурява възможността гражданите и организациите да заявяват и получават като електронни услуги предвидените в Закона за хазарта и в подзаконовите актове по прилагането му административни услуги. Изцяло се унифицира процедурата по електронното подаване на заявления до Държавната комисия по хазарта, с което отпада необходимостта от допълнително уреждане на въпроса в други актове.

С цел намаляване на регулаторната и финансова тежест върху организаторите на хазартни игри няма да бъдат събирани данни, които вече са били предмет на преценка от компетентен орган. Отпада задължението за предоставяне на списък с наименованието, типа, модификацията, броя, производствените номера на свързаните в съответната джакпот система игрални автомати. Отпада и задължението за представяне на удостоверение, издадено от Комисията за защита на личните данни, за вписване в публичния регистър на администраторите на лични данни.

Предвид измененията на Закона за хазарта, в сила от 1 януари 2014 г., са направени редакции в текстовете на Наредбата с цел унифициране на терминологията, използвана от законодателя.

Водещи

Най-четени