Разширяват производството на ски в Чепеларе 04.03 | 17:23

Финландската Amer Sports ще инвестира още 7,8 млн. лв.

От Нели Минчева

"Амер Спортс България” ЕООД ще инвестира 7,8 млн. лв. в разширяване и модернизация на производството си на ски и зимни артикули в Чепеларе.

Това става ясно от съобщение на икономическото министерство, откъдето уточняват, че в понеделник, 7 март, министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков ще връчи на фирмата сертификат за инвестиция клас А. 
 
Дружеството е собственост на финландската група Amer Sports Corporation – един от световните лидери в производството на ски и спортна екипировка. Компанията прави у нас екипировка, която се разпространява в мрежата от магазини "Атомик” и "Соломон” по целия свят.

Amer Sports стана собственик на фабриката в Чепеларе през 2008 г., след като няколко години беше работила с нея. За българското дружество бяха платени 5 млн. евро.

Освен у нас, финландците имат производства, определяни като "важни” във фирмената им документация, в Австрия, Франция, Финландия, Канада и САЩ. За миналата година компанията има продажби в размер на над 580 млн. евро.

Водещи

Най-четени