Райфайзен купува Мол Варна 29.11 | 12:57

Комисията за защита на конкуренцията разреши покупката

От Нели Минчева

Райфайзен Централбанк Австрия АГ, Австрия, придобива Mall Varna, след като Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши на австрийската компания да закупи целия капитал на Милър Мол Варна Уан ЕАД, София, съобщиха от регулаторния орган.

Райфайзен Централбанк Австрия АГ е крайно холдингово дружество на групата Райфайзенбанк и упражнява едноличен контрол върху Райфайзенбанк България ЕАД.

Милър Мол Варна Уан ЕАД (със собственик шотландската Miller Group) пък управлява и експлоатира варненския търговски и развлекателен комплекс, за който през 2007 г. плати 120 млн. евро.

Сумата по сегашната сделка не се уточнява.

От комисията са установили, че няма нито хоризонтална, нито вертикална обвързаност между дейностите на страните, както и че не се очаква промяна в пазарното положение на участниците в сделката преди и след нейното осъществяване. Концентрацията пък не би могла да засегне ефективната конкуренция на пазара, заключават от комисията.

От сайта на варненския мол става ясно, че на негова територия функционират 150 търговски обекта, в които се предлагат стоки на 200 марки. В търговския център има и заведения за хранене, кино Арена с осем кинозали, боулинг и др.

Общата разгъната застроена площ на мола е 70 хил. кв. м, от които 33 хил. кв. м са търговски площи.

Водещи

Най-четени