Резултатите от проверките на ЕРП-тата ясни до месеци 24.02 | 17:16

Не е нормално сметките да са високи при топло време, смята Стойнев

От Десислава Маданска

През следващите месеци ще станат ясни резултатите от проверките на дейността на електроразпределителните дружества. Това заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, който е на посещение в Сливен.

Той обясни, че в момента текат много сериозни проверки на дружествата. Инспекциите се извършват основно от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), Националната агенция по приходите (НАП), Агенцията за държавна финансова инспекция и ДАНС, но и с участието на икономическото министерство.

Според него не е нормално при топли месеци, да има повишение на сметките.

Същото важи и за топлофикационните дружества. Стойнев заяви, че не може да каже, че хората са доволни от "Топлофикация София", информира БНР.

"Още повече аз също съм недоволен, тъй като "Топлофикация София" дължи над половин милиард лева.

Министърът каза още, че трябва да се реши как дружеството и Столична община ще изплащат дълговете си към Българския енергиен холдинг и "Булгаргаз".

По думите му правителството стабилизира енергетиката и подготвя големи инвестиции в "Южен поток", изграждането на 7-и блок на АЕЦ "Козлодуй" и газовата връзка с Турция. Затова и не се очаква тази зима да има големи сметки за ток и парно.  

Водещи

Най-четени