Ресторантьорите в стачна готовност 21.08 | 10:58

В момента, в който бъдат въведени нови ограничения, а няма съответните икономически и социални мерки, нямаме друг избор освен да си решим проблема чрез натиск от улицата, заяви Павлин Петров, председател на БАЗ

От iNews

"Целият сектор е в стачна готовност. В момента, в който бъдат въведени нови ограничения, а няма съответните икономически и социални мерки, нямаме друг избор освен да си решим проблема чрез натиск от улицата”. Това заяви пред Нова телевизия Павлин Петров, председател на Българската асоциация на заведенията.  

"В момента няма актуализация на бюджета и не е ясно кога ще се случи. От май месец насам няма мерки. 60/40 съществува, но за да се възползваме от нея на практика трябва да сме въведени”, поясни той. И обясни, че нови по-строги рестрикции ще означават фалит на заведенията. 

Според Петров поради ниския процент на ваксинирани – както сред служителите, така и сред клиентите, заведенията не могат да се възползват от най-новите мерки, пише lupa.bg.

 

 

Водещи

Най-четени