Реформаторският блок ще гласува против данък "градинка" 16.11 | 14:39

Идеята за такъв налог е грешка, тъй като се посяга на най-уязвимата категория хора от малките населени места, заяви шефът на комисията по земеделие Румен Христов

От iNews.bg

Реформаторският блок ще гласува категорично срещу данък "градинка". Това заяви в Русе председателят на парламентарната комисия по земеделие Румен Христов.

Христов определи идеята като изключителна грешка, тъй като се посяга на най-уязвимата категория хора от малките населени места.

Според Румен Христов би трябвало първо да се види какъв ще бъде ефектът от подобен данък за фиска, тъй като хората ще дължат по 4-10 лв. за своите 1-2 дка. Ако не ги плащат, трябва да се заведе дело, а оттам се поставя въпросът кой ще плаща разходите. Той припомни, че през лятото с продукцията се издържат цели семейства и едва ли бюджетът ще се облагодетелства с парите от този данък.

Румен Христов коментира още, че РБ не е съгласен с въвеждането на нови данъци, но иначе подкрепят проектобюджета за 2016 г., тъй като това е възможният бюджет на страната на този етап. Важните тенденции в него са запазване на дефицита под 3 % и намаляването на разходите спрямо БВП с около 2 %, което дава възможност повече средства за останат в гражданите и фирмите. Поставени са и акценти върху здравеопазването, образованието и сигурността с осигуряване на допълнителни средства.

Източник: БГНЕС

Водещи

Най-четени