С 22% намаляват таксите за вписвания в Търговския регистър 11.02 | 11:12

Бизнесът ще спечели 4 млн. лв. от това

От Петя Бързилска

С 22% се намаляват таксите по вписванията в Търговския регистър. Това заяви вицепремиерът по икономическо развитие Даниела Бобева по време на Националния форум "Правителство – бизнес".

По думите ѝ така бизнесът ще спечели около 4 млн. лв., като това е свързано със загуби за хазната. Тя потвърди, че приоритет на правителството е намаляване на административната тежест за бизнеса.

Тази или следващата седмица правителството ще одобри решението за намаляване на таксите за вписвания.

Бобева съобщи още, че Министерският съвет ще обсъди на заседанието си утре облекчаването на 26 режима. Сред тях е и премахването на изискването за планиране на годишните отпуски от малките фирми.

Има изключителен интерес към процеса на приватизация на Българската фондова борса, заяви още вицепремиерът.

Работим по пакет за облекчаване листването на борсата, заяви Даниела Бобева. По думите ѝ е нужно да се разшири листването на БФБ. Изказването ѝ беше в отговор на коментар от страна на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) за неизползваните възможности на българския капиталов пазар.

По думите ѝ често се случва, след като мажоритарният собственик е придобил основни пакети от книжата на дружеството, компанията да се делиства от борсата. Това не е добре за българската икономика, заяви Бобева.

Водещи

Най-четени