С 9,2% се увеличава оборотът в търговията на дребно през февруари 08.04 | 12:22

С 15,7% се увеличава оборотът в търговията с битова техника

От Елица Елефтерова

С 1% се увеличава на месечна база търговията на дребно. Това показват сезонно изгладените данни за февруари 2014 г. на Националния статистически институт (НСИ). За същия месец обаче оборотът в търговията на дребно се увеличава с 9,2% на годишна база.

Оборотът нараства по-съществено спрямо предходния месец в търговията с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 1,9%, в търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 1,4%, както и в търговията с компютърна и комуникационна техника - с 1,1%. Намаление има в търговията с автомобилни горива и смазочни материали (0,7%).

На годишна база оборотът нараства при почти всички икономически групи. По-значителен ръст има в търговията чрез поръчки по пощата, телефона или интернет и в търговията с компютърна и комуникационна техника - по 18,5%.

Нараства оборотът и в търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита (15,7%), както и в търговията с фармацевтични и медицински стоки (11,9%). Намаление е регистрирано само в търговията с автомобилни горива и смазочни материали (- 1,6%).

На месечна база през февруари 2014 г. оборотът нараства по-съществено спрямо предходния месец в търговията с битова техника, мебели и други стоки за бита в с текстил, облекло, обувки и кожени изделия и в търговията с хранителни стоки. Намаление е регистрирано в търговията с автомобилни горива и смазочни материали - с 0.7%.

Водещи

Най-четени