С подкрепа от Пощенска банка българското училище за кучета водачи ще участва в Guide Dog 2016 28.01 | 18:01

Училището за кучета водачи в България до момента е предоставило безвъзмездно 57 служебни кучета за хора с увреждания в цялата страна

От iNews.bg

За трета поредна година Пощенска банка ще подкрепи инициативата "Отвори очи за свободния достъп на кучета водачи” на фондация "Очи на четири лапи". Като продължение на своята политика за корпоративна социална отговорност, финансовата институция отново се присъедини към кампанията, чиято цел е да подпомогне достъпа до обществени места на хора с увредено зрение заедно с техните кучета водачи. От 2013 г. вратите на всички офиси на банката в България са обозначени със зеления стикер на кампанията, който показва, че институцията подкрепя незрящите хора и техните кучета водачи са добре дошли във всички нейни обекти.

Тази година банката ще подпомогне предстоящото участие на единственото в България училище за кучета водачи в международната конференция Guide Dog 2016. Тя се организира от Световната федерация на училищата за кучета водачи (International Guide Dog Federation) и ще се проведе през месец май в Хърватска. Целта на училищата е да служат на слепите хора и тези с увредено зрение чрез обучение и предоставяне на кучета водачи. Федерацията се фокусира върху подобряване на безопасността и независимата мобилност на незрящи хора и хора с увредено зрение в цял свят.

1638640

"В Пощенска банка вярваме, че нашата мисия е да влияем положително на промените в обществото с всички наши инициативи и партньорства, като даваме добър пример и на останалите компании в страната. За нас е ценно всеки човек да има възможност свободно да се придвижва и да има достъп до различни обществени места. Това е основно човешко право. Затова и нашите офиси са отворени за незрящи хора и техните кучета водачи, а служителите ни във всички клонове на банката им оказват специално внимание. Убедени сме, че включвайки се в инициативата на фондация "Очи на четири лапи" и подкрепяйки тяхното участие в Guide Dog 2016, още веднъж ще се опитаме да стигнем до сърцата на хората, показвайки им колко е важно да подкрепят всички добри каузи в страната", коментират от Пощенска банка.

"Като пълноправни членове на федерацията получихме покана за участие в семинарните панели, за да представим иновативното обучение на кучета водачи, което провеждаме в последните години в България. Благодарим на Пощенска банка за възможността, която ни дава, да споделим опита и постиженията на България пред най-престижния форум на нашата професионална общност", коментират от фондация "Очи на четири лапи".

1638642

Училището за кучета водачи в България е открито през 2007 г. и до момента е предоставило безвъзмездно 57 служебни кучета за хора с увреждания в цялата страна. Ползвателите на кучета водачи са ученици, студенти, работещи хора и пенсионери, които живеят активно, радват се на своята независима мобилност и повишават качеството си на живот с помощта на своите четириноги партньори. Мисията на фондацията е изграждането на балкански център за обучение на служебни кучета за хора с увреждания.

 

Водещи

Най-четени