Сезонните ни работници – нежелани в Лондон 13.09 | 11:50
21 250 българи и румънци отиват във Великобритания и работят по максимум шест месеца
21 250 българи и румънци отиват във Великобритания и работят по максимум шест месеца по схемата всяка година. По този начин се осигурява една трета от работна сила в сектора.
Официалната консултативна комисия по миграцията обяви през май, че британските фермери ще трябва да могат да си осигурят достатъчно берачи на сезонни плодове и зеленчуци през първите една или две години след закриването на схемата.
Комисията обаче предупреди, че ще има недостиг на сезонна мигрантска работна сила, което ще увеличи разходите за труд и ще доведе до поскъпване на плодовете и зеленчуците.
Какво смята министър по миграцията Марк Харпър по темата и до какво ще доведе спирането на схемата в пазара на плодове и зеленчуци вижте на Econ.bg.
Водещи
-
Около 800 хил. българи ежегодно търсят препитание като сезонни работници в чужбина
"Договорът трябва да е с ясни параметри и на български език", отбеляза тя и посочи, че...
02.05 | 14:30
-
От пожарната съветват: Да се борави внимателно с великденските свещи и да не се оставят запалени без надзор
От пожарната съобщават още, че ще бъде осигурено дежурство на 92 служители на места със...
02.05 | 14:15
-
Весела Лечева представя българската кандидатура за ЕП по стрелба след Великден
„Надявам се нашите гости да останат доволни от видяното и да можем след дълги години да...
02.05 | 14:00
-
Косото паркиране на бул. Витоша е по- безопасно
Според експерти в областта на пътната безопасност, новата организация на движение подобрява...
02.05 | 13:45
Най-четени
-
Велики четвъртък - най-важният ден от страстната седмица
Вярва се, че през тази нощ момите сънуват човека, за когото ще се омъжат, като слагат пръстена...
02.05 | 09:00
-
Все повече фермери у нас отглеждат кокошки, които снасят цветни яйца
Белите кокоши яйца не са нищо необичайно, но сините, зелените и розовите са истинска находка.
02.05 | 09:45
-
Какво да сготвим за празника, за да зарадваме близките си?
4-степенно меню за Великден
02.05 | 10:59