Селските казани за ракия - до 500 литра 11.11 | 15:21

В тези обекти ще може да се вари ракия само от юни до декември, обясни Менда Стоянова промените в Закона за акцизите и данъчните складове

От iNews.bg

Променя се това, че селските ракиджийници няма да могат да имат съдове за приготвяне на алкохол над 500 литра. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Менда Стоянова пред журналисти в парламента, във връзка с приетите промени в Закона за акцизите и данъчните складове.

По думите на Стоянова, тези селски ракиджийници ще бъдат едни малки обекти за сваряване на ракия. Тя обясни, че според промените от юни до декември ще се вари ракия. "Това е, когато гроздето и плодовете растат", обясни тя. Народният представител коментира, че в единични случаи ще може да се вари ракия и януари и февруари.

"Дадено е възможност с подаването на декларация до Агенция "Митници" съответният казан да продължи да вари, само че той ще бъде на специално наблюдение от агенцията", каза Менда Стоянова, цитирана от агенция Фокус. Тя посочи, че при такъв тип производство става дума за варене на ракия от плодове и грозде от собствено производство.

Водещи

Най-четени