Синдикатите и работодателите в ГОРУБСО си стиснаха ръцете 14.08 | 14:41

В предприятието бе подписан първи колективен трудов договор

От Филипа Тодева

Директорът Сергей Атанасов и синдикатите от ГОРУБСО-Мадан си стиснаха ръцете. За първи път в историята на предприятието бе подписан Колективен трудов договор (КТД), предаде БТА.

"Над 6 млн. лв. са инвестирани в минното дружество за последната година, включително и в подобряване условията на труд”, посочи Атанасов. По негови данни миньорските заплати в ГОРУБСО-Мадан са в границите от 800 до 2200 лв.

Колективният договор е за срок от една година и се отнася за около 450 синдикални членове от предприятието, като към него могат да се присъединят и останалите работници.

Предстои откриване на нови работни места при пускането в действие на още един рудник, който в момента се подготвя за експлоатация - "Върба- Батанци".

Подписвайки документа, синдикалисти и представители на ръководството заявиха, че той е резултат от подобрената атмосфера на труд в ГОРУБСО- Мадан след смяната на собственика преди една година. Сделката по продажба на рудодобивното предприятие през пролетта на 2012 г. бе предизвикана след продължителна стачка на миньорите срещу бившия им работодател Валентин Захариев.

Водещи

Най-четени