Смените на ключови постове не спират - смениха шефовете на АЕЦ "Козлодуй" 19.09 | 09:17

Причина за рокадата не е работата с "Уестингхаус" по 7-и блок, смята бившият директор

От iNews.bg

Изпълнителният директор на АЕЦ "Козлодуй" инж. Иван Генов е бил освободен от поста си. Това е станало след решение на Българския енергиен холдинг късно снощи. На негово място е назначен Димитър Ангелов, потвърди Генов.

Генов беше сменен от Ангелов и през 2008 г. след края на управлението на Тройната коалиция. Освободен е и досегашният зам.-изпълнителен директор на централата Александър Николов. Обявената от БЕХ причина e намаляване състава на борда на директорите на ядрената централа от петима на трима членове.

"Доста дни са правени опити да бъде взето това решение. Накрая тези, които са искали да бъде взето това решение, са успели. Вчера уточнихме с изпълнителния директор на БЕХ, че няма как да продължим да работим заедно. Предлагаха ми да бъда член на борд, а изпълнителен директор да бъде друг”, обясни пред БНР причината за уволнението си Иван Генов.

Той предположи, че вероятно оценката за работата му е лоша, за да му предлагат да напусне поста на изпълнителен директор. Никой обаче не му е казвал това директно. По думите му няма откъде да излезе тази причина.

"Явно тези, които натискат БЕХ да бъда сменен, не се интересуват от аргументи”, коментира Иван Генов. В последните месеци на неговото управление бе подписано акционерното споразумение за строителството на 7-и блок на АЕЦ "Козлодуй". Според него работата му по проекта с американската "Уестингхаус" не е причина за освобождаването му.

"Причината за махането ми е, че съм Иван Генов. Не съм политическо лице, не членувам в политическа партия. Аз съм експерт”, каза досегашният изпълнителен директор на АЕЦ "Козлодуй". Той се зарече повече да не се връща на поста директор в АЕЦ-а, дори да му предложат отново мястото.

Водещи

Най-четени