Смениха надзорния съвет на Българската банка за развитие 04.07 | 18:37

По-рано от постове са били освободени 10 висши служители

От Мария Стоянова

След общо събрание на акционерите беше сменен целият състав на Надзорния съвет на Българската банка за развитие (ББР).

Новите членове са икономистът Николай Неновски, началникът на политическия кабинет на финансовия министър Деница Кирова и изпълнителният директор на Агенцията за приватизация Емил Караниколов.

По-рано в банката е била проведена сериозна кадрова промяна. От постове са били освободени 10 висши служители. От финансовата институция до момента не са коментирали официално информацията.

Към момента на официалната интернет страница стоят имената на досегашния състав на Надзорния съвет - Стефан Белчев, Диана Тонева Драгнева-Иванова, Румен Порожанов, предаде 3e-news.

Николай Неновски е бил член на управителния съвет на Българската народна банка (БНБ) между 1996 и 2002 г. В момента е икономист и преподавател в УНСС. Бил е икономически съветник на президента Георги Първанов, съветник на Пламен Орешарски, докато той бе финансов министър в правителството на Тройната коалиция.

Деница Кирова е началник на политически кабинет на финансовия министър Петър Чобанов. Емил Караниколов е начело на Агенцията за приватизация от 2010 г., а преди това между 2004 и 2006 г. е бил юрисконсулт в Столичната община.

Припомняме, че ББР заедно с Фонда за гарантиране на влогове отговарят за увеличението на капитала на Корпоративна търговска банка (КТБ) АД след като БНБ постави финансовата институция под специален надзор.

Водещи

Най-четени