Собственикът на "Арсенал" - Казанлък увеличи дела си в предприятието с 35% 26.10 | 15:10

Сумата по сделката е 15,1 млн. лева

От Ивайло Ачев

С 35,78% е увеличил дела си в оръжейния завод "Арсенал" - Казанлък мажоритарният собственик на предприятието, съобщава на сайта си Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК). Мажоритарен собственик е фирма "Арсенал 2000" АД.

Общо трима кандидати показаха желание за закупуване на дела, като и тримата са купили конкурсна документация за участие в процедурата. От тях обаче единият не е подал документи в указания срок за получаване на достъп до класифицирана информация по Закон за защита на класифицираната информация (ЗЗКИ), а друг се е отказал от по-нататъшно участие в конкурса.

За общо 769 180 акции, които представляват 35,78% от дружеството, "Арсенал 2000" АД плаща 15 100 000 лева. Сумата ще се изплати чрез банков превод по сметка на АПСК.

Официалният договор по сделката трябва да бъде сключен в срок от 30 дни, считано от датата на решението за избор на участник, спечелил конкурса. В 20 дневен срок от датата на уведомление, купувачът трябва да представи декларация за произхода на средствата си, което е задължително условие за сключване на сделката.

Водещи

Най-четени