Собствениците на заведения готови да бойкотират ограничителните мерки 25.08 | 19:43

От Сдружението на заведенията и Българската асоциация на заведенията настояват персоналът да може да удостоверява, че е преболедувал, че е ваксиниран или има отрицателен PCR или бърз тест в последните 72 часа

От iNews

Собствениците на заведения настояха здравният министър да им разреши да работят на пълен капацитет, в противен случай предупредиха, че ще бойкотират заповедта с ограничителните мерки, наложени в края на миналата седмица.

От Сдружението на заведенията и Българската асоциация на заведенията настояват персоналът да може да удостоверява, че е преболедувал, че е ваксиниран или има отрицателен PCR или бърз тест в последните 72 часа или тест, удостоверяващ наличието на антитела с давност шест месеца и възможност за удължаване при доказано наличие на антитела, а клиентите да имат напълно свободен достъп до обектите чрез избор на места, съответно за ваксинирани и преболедували или неваксинирани и непреболедували, което да позволи на заведенията да работят на 100% от капацитета си.

Освен това от бранша настояват проверяващите ги държавни служители да имат достъп до обектите само след предоставянето на сертификат за ваксинация или отрицателен PCR тест.

"Как си представят, ще ни идват на проверка служители на държавната администрация, хора, които няма да са ваксинирани, и ще ни проверяват за това дали ние сме ваксинирани. Ами ние няма да ги пуснем, тука ще се стига до ексцесии", коментира Емил Коларов от Сдружението на заведенията.

Водещи

Най-четени