Специалисти от 16 държави са били гости на Пловдивския панаир 29.09 | 18:28

Статистиката обхваща първите три дни от провеждането на събитието

От Ивайло Ачев

Посетители-специалисти от 16 държави са разгледали експозициите на Международния технически панаир в Пловдив през първите три дни след неговото откриване, съобщават от пресофиса на панаира.

Австрия, Кипър, Хърватска, Румъния, Холандия, Турция, Гърция, Сърбия, Чехия, Македония, Русия, Полша, Германия, Швейцария, Унгария и Италия - това са държавите, от които са дошли чуждестранните гости.

Като причина номер едно да дойдат на Пловдивския панаир мениджърите и експертите сочат възможността да видят нови продукти и да се запознаят с нови идеи - отговорът е даден от 63% от запитаните. На изложението се представят над 80 иновации, от които 31 световни и 12 европейски.

Другите причини за интереса към панаира са срещите с професионалисти и установяването на контакти (43%), а също така и заздравяването на вече създадени бизнес отношения (20%).

По-голямата част от посетителите (61%) са от населени места извън Пловдив, а 75% са идвали на Международния технически панаир повече от 2 пъти. 98% от гостите имат намерение да дойдат и на ЕСЕН 2012, тъй като са доволни от сегашната си визита.

Изложението ЕСЕН 2011 продължава до 1 октомври, до края се очакват близо 100 000 посетители.

Водещи