Средствата на НОИ за санаториум са кът 30.07 | 12:43

Бюджетът на програмата за рехабилитация е 15,3 млн. лв.

От Христомира Бочкова

Средствата, които НОИ отпуска за посещения на санаториуми, са изчерпани. Това е и причината програмата за профилактика и рехабилитация за тази година да се прекратява. Това съобщават от Националния осигурителен институт (НОИ).

Бюджетът на програмата е общо 15,3 млн. лева. Според данни на НОИ до момента са издадени 26 000 удостоверения, като се очаква до приключване на програмата още 13 200 лица да ползват парична помощ за профилактика и рехабилитация.

Удостоверения за програмата ще се издават до 29 август, съобщават още от института. Последната дата, на която лицата могат да постъпват в заведенията, изпълнители на дейността по профилактика и рехабилитация, е не по-късно от 12 септември тази година.

Припомняме, че в края на миналата седмица (25 юли) стана ясно, че в бюджета на Държавното обществено осигуряване (ДОО) е реализирана икономия от 20 млн. лева за първите 6 месеца от годината. Оказа се също, че разходите за пенсия се равняват на 4 млрд. лева, като преразходът е от 9 млн. заради изплатените през април еднократни великденски добавки. Отчетен беше и преразход и при обезщетенията за болнични от 166 млн. лева.

Водещи

Най-четени