Стока за милиони е блокирана в мол в Русе 23.07 | 21:52

Търговският център е бил обявен в несъстоятелност през април

От Мина Стойчева

Стока, равняваща се на милиони левове, от три месеца е блокирана в обявен в несъстоятелност мол в Русе. През април месец той е бил запечатан с всички неща, изложени в магазините. От тогава всички наематели в търговския център нямат никакъв достъп до своите складове и оборудване, съобщава bTV.

Собствениците на магазини в мола са говорили неколкократно със съдия-изпълнителя, който работи по казуса, както и с назначен временен синдик, но резултат все още няма.

"От банката казват, че те не са в правомощия да ни допуснат, да се обърнем към синдика. Тя отказва да ни осигури достъп, от съда по същия начин, тъй като не сме страна по делото. Искаме да знаем кой е човекът, който може да ни осигури достъп”, обяснява собственичка на магазин в търговския център.

Временно назначеният синдик подчертава, че наемателите могат да бъдат допуснати до своите магазини, но преди това те трябва да получат специално съдебно разпореждане за това. Оказва се, че длъжници са и някои от наемателите в мола. Това е и причината стоката да бъде блокирана като гаранция за погасяване на задълженията. 

Водещи

Най-четени