Строежите продължават въпреки оставката на правителството 25.02 | 12:43

Одобриха 89 сгради за саниране

От Ралица Стоянова

"По всички инфраструктурни проекти работата продължава. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова", цитирана от агенция "Фокус”.

"Независимо от това, че правителството е в оставка, строежите продължават", добави тя. На местата, където има забавяне на строителните дейности, то е в рамките на нормалното и няма нищо общо със случващото се с правителството.

161 заявления са подадени за разглеждане по проект "Енергийно обновяване на българските домове". 

Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и Иван Станков, председател на сдружение "Обновен дом”, подписаха първия договор за финансова помощ и обновяване за енергийна ефективност по проекта.

89 от сградите са одобрени и допустими за финансиране по тази програма, 12 са отхвърлените. "В рамките на целия период на програмата ние изчислявахме, че можем да финансираме някъде 200 сгради, но половин година след началото на проекта вече имаме 161 заявления, посочи Павлова.

21 от 89-те одобрени сгради имат и одобрен бюджет. Други 20 сгради ще бъдат одобрени в следващите седмици и месеци, добави министърът.

Водещи

Най-четени