Съдбата на оръжейния завод „Емко“ се решава в понеделник 14.09 | 17:34

Междуведомственият съвет ще реши дали да върне лиценза на фирмата

От iNews.bg

Във връзка с днешните протести по повод спрения за срок от 6 месеца лиценз на фирма "Емко" ЕООД от Министерството на икономиката уточниха, че не е в компетенциите на министъра на икономиката самостоятелно да спре или да върне лиценза за внос и за износ на фирмата. Същият е спрян за срок от 6 месеца или до отстраняване на нередностите от Междуведомствения съвет по отбранителна индустрия и сигурност на доставките.

Миналата седмица /08.09.2017 г./ е постъпило писмо до министъра на икономиката от фирма "Емко" ЕООД, в което се прилагат констативни протоколи от служба "Контрол на общоопасните средства”. Възложено е на секретаря на Междуведомствения съвет да изпрати писмо до Главна дирекция "Национална полиция", с което да се поиска информация дали са отстранени всички констатирани нередности, тъй като в един от констативните протоколи са дадени предписания за такива. От въпросния протокол обаче не става ясно дали са отстранени нередностите констатирани от служба по пожарна безопасност и другите компетентни органи с направени предписания.

Паралелно с това вече е насрочено заседание на Междуведомствения съвет за 18 септември 2017 г. /понеделник/, на което ще бъде разгледано искането за възстановяване на лиценза на "Емко". От икономическото министерство припомнят още, че лицензът следва да бъде възстановен след отстраняване на всички нередности, което трябва да се констатира от всички компетентни за дейностите на компанията органи.

Водещи

Най-четени