Съпругата на Цветан Василев: Няма дупка от 4 млрд. лв. в КТБ! 24.10 | 12:54

"Няма източване. Парите са в банката", увери проф. Василева, като изтъкна, че съпругът ѝ е зает само с оздравяването на КТБ

От iNews.bg

Няма дупка от над 4 млрд. лв. в Корпоративна търговска банка (КТБ). Това обяви на излизане от следствието Антоанета Василева - съпруга на мажоритарния собственик на банката Цветан Василев. След двучасовия разпит стана ясно, че проф. Василева е била разпитвана само за имота, който семейството ѝ притежава в Швейцария. Срещу нея обаче не е било повдигано обвинение.

"Въпросите касаеха единствено имота в Швейцария. Предоставихме всички документи на следователя. Имотът се намира до швейцарско село. Половината от парите са лични на Цветан Василев след платени данъци, а другата половина са кредит от швейцарска банка", каза адвокатът на Антоанета Василева Менко Менков.

"Текат преговори за преструктуриране на КТБ. Той (Цветан Василев - бел. ред.) е зает само с оздравяването на банката. Това е възможно. Инвеститори имат интерес да я преструктурират... Източването е доста спорно. Фарс! Някой така е решил. Няма източване. Парите са в банката", коментира Василева твърдението, че от КТБ са изтеглени в брой 206 млн. евро.

По думите на адвокат Менков всички вложители, граждани и фирми нямат интерес от ликвидацията на банката. "Цветан Василев е последният, който желае да се ликвидира банката", добави той. По думите му официалните кандидати за оздравяване на банката са Оманският фонд и голям лондонски фонд, които са заявили желание пред БНБ и правителството. Проф. Василева добави, че Делян Пеевски не е семеен приятел на Василев. А за съпруга си добави: "Той все още е силен - с духа си", информира tv7. 

Водещи

Най-четени