Таксита на протест и в Пловдив 06.04 | 16:57

Шествие на жълтите коли блокира за час централните булеварди в града

От iNews.bg

След организираните протести на таксиметровите шофьори в София, такива имаше днес и в Пловдив. Над 400 коли се включиха в шествие, което блокира голяма част от града за час днес следобед. Това е вторият протест на таксиметровите шофьори от Пловдив по повод новия данък, който днес депутатите обсъждат. Колоната премина много бавно през града, предизвиквайки на всички кръстовища големи задръствания, съобщи БГНЕС.

Така центърът на Пловдив бе парализиран между 15:00 и 16:00 ч. Шофьорите протестират пред двойното облагане, което ги товари и с авансов данък преди да са реализирали печалба. Нещо повече, в проектозакона отсъства възможност да се връща данък при непредвидени обстоятелства като заболяване на водача, повреда на колата и т.н. Заедно с пловдивските, протестират и таксиметрови шофьори от Бургас и Варна. Техните прояви се очакват утре.

Ако промените в закона влязат в сила и данъкът стане факт, ще има протести и блокади на жълтите павета в София, заканват се таксиметровите шофьори от Пловдив. Те са убедени, че новият данък е изгоден само за 3-4 големи фирми от София, затова и столичните им колеги "спят" по техни думи.

Водещи

Най-четени