Тренчев: Умишлено се провежда политика за съсипване на КТБ 14.09 | 12:22

Над 100 хил. души са засегнати от проблема, заяви синдикалистът

От iNews.bg

Умишлено се провежда политика за съсипване на Корпоративна търговска банка (КТБ). Това заяви в ефира на TV7 председателя на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев.

Според него цялата банкова система е в опасност покрай случая с КТБ. "Въпросът е, че с нея са свързани много фирми, болници, кметства.", коментира Тренчев.

"По наши изчисления, над 100 хил. души ще бъдат засегнати от този проблем, а на този етап не виждам конкретни предложения", допълни синдикалистът.

В събота управителят на Българската народна банка Иван Искров обясни, че все още не е видял ясно структурирано и обосновано становище за оздравяването на банковата група КТБ.

"Разбира се, не отхвърляме възможността това да се случи и сме готови за разговор, ако такова законово обосновано предложение бъде внесено в централната банка", заявява тогава Искров в отвореното писмо.

Тренчев потвърди слуховете, че през последните месеци от годината няма да има пари за заплати на държавни служители. По думите му сериозен е и проблемът в "Напоителни системи".

"Наши представители са разговаряли с министъра и заместника му, който си е позволил да каже, че октомври и ноември няма да има и пари за полицаите", обясни още той.

Водещи

Най-четени