Три компании бяха отличени като флагмани на българския бизнес 08.03 | 13:07

Наградите "Златна мартеница" бяха връчени на церемония в НДК

От Ивайло Ачев

Компаниите "Литекс Моторс" и "Албена инвест" АД се оказаха големите печеливши в церемонията по връчване на годишните награди "Златна мартеница" на Съюз "Произведено в България", съобщават от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Призът за икономическо коопериране за 2011 година беше връчен на "Литекс моторс". Наградата се дава за споразумението за производство на автомобили, съвместно с китайски инвеститор.

Българско предприятие за 2011 г. стана "Албена инвест" АД. Компанията спечели приза заради постигане на високи стандарти в туристическите услуги.

Наградата за финансова институция получи Първа инвестиционна банка – за благоприятната си кредитна политика към малките и средните предприятия в България. Златната мартеница за медийно отразяване беше присъдена на журналиста от БНТ Марио Гаврилов за "приноса му в популяризирането на проблемите и успехите на българските производители и марката "Изберете българското".

Наградите бяха връчени от министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Церемонията се проведе за 18-ти път и се състоя в НДК.

Водещи

Най-четени