Трудови борси за над 800 000 лв. организират в Силистра и румънския Кълъраш 11.07 | 12:48

Проектът е част от програмата "Интерреr V-A Румъния - България"

От Ивайло Ангелов

Трудови борси за обмен на работни места в румънския град Кълъраш и Силистра ще бъдат организирани по българо - румънски проект, който бе представен в Силистра. Приносът на ЕС е 403 366 евро, стана ясно при представянето на проекта, който е с продължителност 20 месеца. 

Проектът "Повишена информираност и ресурси за развитие на трудовата заетост " е финансиран по програма "Interrer V-A Румъния - България". Водещи партньори са румънските асоциации "Triangulum" и "Partners 2000", които ще работят със силистренските сдружения за нестопанска цел "Агенция за икономическо развитие и инвестиции - Силистра" и Асоциация за трансгранично сътрудничество и развитие "Дунавска Добруджа".

Основната цел на проекта е подготовка на устойчиви изследователски и информационни инструменти за увеличаване на заетостта и мобилността на работната ръка в трансграничния регион. Предвидено е изследване на трудовия пазар в региона и разработване на прогноза за неговото развитие за петгодишен период. Целта е да се идентифицират тенденциите на пазара на труда в Кълъраш и Силистра и въздействието на инвестициите в районите. По проекта ще бъдат създадени информационни платформи за осведомяване и обучение в три направления - предприемачество, продажби и управление на проекти. Предвидени са 12 обучения в Кълъраш и Силистра, онлайн курсове на румънски и български език.

Най-четени