Търговци по морето масово крият обороти 22.06 | 11:38

Кръчми, дискотеки, кафенета и паркинги не отчитат реалните си приходи, обяви НАП

От iNews.bg

Всеки втори търговец в Слънчев бряг крие обороти. Питейните заведения, нощни клубове, кафенета и паркинги на територията на комплекса масово не отчитат приходите си. Това показват данните от проверките на Националната агенция за приходите (НАП) в курорта през изминалия уикенд. Така например по време на откритото наблюдение на 18 юни, паркинг отчита с 1200% повече оборот, отколкото седмица по-рано. Тогава са издадени касови бележки само на 13 клиенти на съоръжението.

Не по-различна е ситуацията и с нощните заведения на територията на известния курорт.

Дискотека, част от популярна верига, регистрира оборот от 32 000 в нощта, в която данъчните инспектори следят издаването на фискални бонове. Седмица по-рано същият клуб е отчел три пъти по-нисък оборот.

Друго нощно заведение отчита 5 пъти по-високи приходи от тези, които са регистрирани седмица по-рано и 9 пъти по-високи от тези, регистрирани година по-рано, в събота, на 13 юни 2015 г.

По време на наблюденията при почти всички заведения в Слънчев бряг инспекторите от агенцията отчитат значително покачване на оборотите, когато следят за издаването на фискални бонове.

На собствениците на няколко обекта ще бъдат направени ревизии като физически лица, а наблюденията на заведенията ще продължат и през целия туристически сезон, допълват от НАП.

Цялата статия и още новини за бизнес, икономика и енергетика, четете в деловия портал Econ.bg.

Водещи

Най-четени