Търсим нови пазари за оръжейната си индустрия в Баку 26.09 | 11:08

ВМЗ със собствен щанд на изложение за отбранителна техника ADEX 2018

От iNews.bg

ВМЗ - Сопот се представя със собствен щанд на Третото международно изложение за отбранителна техника ADEX 2018, което се провежда от 25 до 27 септември в азербайджанската столица Баку. "Благодаря на Министерството на икономиката за подкрепата и оказаното съдействие за участието на ВМЗ в ADEX 2018. То дава възможност за развиване на търговския потенциал и перспективи пред дружеството, създаване на нови бизнес контакти и укрепване на връзките с клиенти и партньори", каза изпълнителният директор на сопотската оръжейница д-р инж. Иван Гецов. Той поясни, че срещите и разговорите се водят на най-високо ниво и като правило завършват с договори.

"Пазарът в региона е особено важен и перспективен за ВМЗ. Освен сключването на търговски сделки, има възможност за инженеринг и осъществяване трансфер на технологии - предпоставки за разширяване сферите на възможно сътрудничество. Нашите очаквания са за договори, които да се изпълняват през следващите години и да подсигурят достатъчна натовареност на нарастващите производствени възможности на отбранителния сектор", допълни инж. Гецов.

Атанас Богданов - председател на Съвета на директорите на ВМЗ, сподели удовлетворението си от вниманието, оказано на държавното дружество от страна на българския посланик в Азербайджан Николай Янков и на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, с които са проведени обстойни разговори при откриване на изложението.

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов и зам.-министър Анатолий Величков посетиха ADEX 2018. В Баку 209 фирми от 32 държави представят широк спектър от иновативни високотехнологични решения за посрещане на новите предизвикателства в областта на сигурността.

Водещи

Най-четени