Уволнения в агроминистерството на изпроводяк 07.11 | 18:45

Служебният министър е сменил ръководителя на дирекция "Развитие на селските райони"

От iNews.bg

Няколко уволнения в Министерство на земеделието са били направени непосредствено преди идването на власт на новия кабинет. В четвъртък служебният агроминистър Васил Грудев е освободил от длъжност шефката на Управляващия орган на Програмата за развитие на селските райони Светлана Александрова. Тя е била и ръководител на дирекция "Развитие на селските райони", пише в-к "Труд".

Според информацията през последните месеци част от функциите на Александрова са се изпълнявали от друг експерт – Цветомира Савова. Тя е била назначена от министър Грудев за негов съветник по прилагането на Програмата за развитие на селските райони.

Запознати твърдят, че въпросната Савова е в конфликт на интереси, защото успоредно с това, че тя съветва земеделския министър за програмата, нейната сестра Гергана Савова се занимава с изготвянето на проекти по същата програма. Цветомира Савова отрича да е в конфликт на интереси като посочва, че фирмата на сестра й няма нито един проект, одобрен по програмата. Запознати твърдят, че тя ще застане на поста на освободената Александрова.

Водещи

Най-четени