Уволняват шефовете на Фонд "Земеделие" заради... Светия синод 18.06 | 18:48

Министър Греков свиква Управителния съвет на институцията идната седмица

От Мина Стойчева

Възможно е отстраняване на ръководителите на Държавен фонд "Земеделие" на планираното за другата седмица заседание на Управителния съвет на институцията. Това стана ясно от думите на агроминистъра Димитър Греков по време на заседание на парламентарните комисии по земеделие и храни и вероизповеданията. Причината е скандалното поведение на изпълнителния директор на фонда Мирослав Николов и заместничката му Виолета Александрова към бенефициентите и особено към Светия синод, предаде 3e-news.

На заседанието присъстваха представители на различните вероизповедания, както и висши сановници на православната църква. Свещениците коментираха, че липсва комуникация с ръководителите на фонда и това предизвиква отхвърляне на проекти, както и проблеми с покриването на постоянно сменящите се изисквания по тях.

Министър Греков потвърди, че това не е първото оплакване по адрес на Николов и Александрова заради тяхното негативно отношение към бенефициентите. Тяхното поведение е било същото и по отношение на някои кметове и земеделски производители. По думите на Димитър Греков това е основателна причина двамата да бъдат отстранени от длъжност.

Водещи

Най-четени