Усилено се търсят квартири в Благоевград преди старта на учебната година 02.09 | 16:53

Гарсониерите вървят по около 150 лева

От Ралица Стоянова

Активно търсене на жилища под наем заради началото на новата учебна година отчитат брокерите в Благоевград. Това съобщи Николина Стойнева, консултант по продажбата на недвижими имоти, цитиран от Агенция "Фокус".

 И тази година се запазва тенденцията средните цени при наемите да са по 100 лева за легло. Агенции за недвижими имоти често предлагат и жилища под тази цена, като например гарсониера за 150 лева.

Практиката на брокерите показва, че наемателите избират имот, съобразявайки се най-вече с цената.

Според прогнозите на консултантите, активното търсене на жилища под наем ще продължи до 10 септември, тъй като дотогава всички предлагани апартаменти под наем вече ще са изчерпани.

Анализът за цените на наемите за последната година в Благоевград, показва, че съществена промяна в цените няма. Изключение правят по-луксозните имоти, чиито цени тази години са се понижили. Въпреки това, интересът към луксозните жилища остава слаб, уточни Стойнева. В повечето случаи наематели на такива имоти са чуждестранни студенти от Американския университет.

В момента луксозна гарсониера в центъра струва между 250 лева и 350 лева, а по-просто обзаведена в квартал "Запад” се предлага за 150 лева.

Водещи

Най-четени