Установиха нарушения при инспекция на "Дунав мост" 2 11.07 | 15:15

Смесени екипи на български и румънски инспектори провериха условията на труд на строежа

От Деляна Петкова

Проверка за спазване на трудовото законодателство на обекта "Дунав мост 2" извършиха смесени екипи на български и румънски инспектори. Това съобщи Ваньо Гетов - началник на отдел във Видин към дирекцията "Инспекция по труда" – Монтана, цитиран от БТА.

Установени са нарушения при използване на личните предпазни средства, направени са предписания за преразглеждане на аварийния план и "проиграване" на предвидените в него ситуации. Спряна от експлоатация е фадрома, която е возила неправилно работници в машината.

Извършената проверка е част от Споразумението за сътрудничество в областта на условията на труд и защита на трудовите права, сключено през миналата година между министерствата на труда на България, Румъния и Гърция.

Припомня ви, че финансирането за моста от страна на Европейската комисия беше удължено преди няколко седмици. На този етап са извършени 63% от строителните работи по съоръжението. Разплатените средства са в размер на 85 млн. евро.

По другия договор – за изграждане на прилежащата инфраструктура, са изпълнени 57% от строителните дейности, а разплатените средства надхвърлят 38 млн. евро.

Водещи

Най-четени