Участието ни на голямо руско изложение започна "по български" 14.02 | 15:11

Щандът ни е направен с подръчни материали

От Ивайло Ачев

България започна с фалстарт участието си на най-голямото изложение за храни и напитки в Русия "Продекспо 2012", което се провежда в Москва, предаде БНР.

Заради неуредици и закъсняло плащане страната ни се представи с щанд, изграден от подръчни материали. Представители на 14-те фирми, които се представят чрез щанда ни на руския пазар, изразиха възмущение от нелепата картина.

Според информацията на БНР организаторът на българското участие в лицето на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия не е изпратила свой представител на изложението и не е превел пари за двата щанда, които трябваше да бъдат изградени.

Затова и щандът е сглобен от бракувани и различни по големина витрини. А декорите с незряло кисело грозде са връх на мъчението, смята Лилия Гюрова, управител на винарска изба, която трябваше да се представи на щанда.

В крайна сметка отново остана единствено да се погледне от веселата страна на нещата – със сигурност щяхме да спечелим първото място в конкурса за най-лош щанд, казаха българските участници.

 

Водещи

Най-четени