Фирма отличничка декларира 1,3 млн. лв. данък 08.05 | 13:00

799 варненски фирма са подали декларациите си онлайн

От Ралица Стоянова

Близо 1,3 млн. лева данък декларира варненска фирма пред приходната агенция.

2,5 млн. лева корпоративен данък внесоха в хазната 932 средни данъкоплатци и осигурители, регистрирани в НАП Варна, от началото на годината. 799 от дружествата са подали годишните си декларации по интернет.

45170 е броят на по-малките дружества, регистрирани във варненския офис, които са декларирали финансовите си резултати за 2012 година, като са подали годишните си декларации.

20 734 от корпоративните клиенти са декларирали печалбите си по интернет, а останалите 24 436 са предпочели да посетят офиса на териториалната дирекция.

Внесеният корпоративен данък от по-малките варненски дружества възлиза на 26,8 млн. лева, като едно от тях е внесло 800 хиляди лева данък. 

От НАП Варна напомнят на корпоративните си клиенти, че през тази година дружествата с постъпления от 300 хил. лева до 3 млн. лева са задължени да правят тримесечни авансови вноски, а фирмите с приходи от над 3 млн. лева трябва да правят ежемесечни авансови вноски.

Дружествата, които са с приходи за предходната година под 300 хил. лева, са освободени от авансови вноски по данък печалба. Новорегистрираните фирми също са освободени от авансови вноски, но само за годината на учредяването им.

Повече информация за декларирането  и плащането на данъци може да се намери на сайта на НАП www.nap.bg. Консултации може да се правят и на цената на градски разговор в кол центъра на приходната агенция. Номерът е 0700 18 700.

Водещи

Най-четени